ponedeljek, 2. avgust 2010

Severni raz v Visoki beli špici

Tako, po silnem jutranjem obleganju, imava ob 14.00 v tej, tako hvaljeni smeri, prosto pot. Kaj dodatnega napisati o njej? S Stanetom uživama tako, kot pravijo opisi. Krasna skala in linija. Raz močno pokonci štrli. Težave, seveda če ne zgrešiš originalne linije, le enkrat presežejo četrto stopnjo. Drugo je vse v teh okvirih, šalca kamor pošlataš. Linija po skici in vrisu je dovolj jasna. Stojišča so navrtana, vmesni klini tam, kjer so najbolj potrebni. Dodatno se da varovati z metulji. Meni se je pripetil en "kiks" originalne linije, ki je bil strašansko lep. In sicer nad kaminom, skozi katerega splezaš, sem zavil v levo v navpične plošče, ki so prav tako ponujale čudovito plezarijo, le na raz sem priplezal nad urejenim stojiščem, tako da sem moral improvizirati s klinom in skalnim rogljem. Se pravi, nad kaminom skozi katerega splezaš kot skozi okno, v desno nazaj na raz.
Zelo priporočljiva smer, upam da se kdaj še vrnem. Lep pa je tudi sestop, ki ga je prav lepo preplezati, saj je skala odlična in lepo pokončna, težave pa II. So pa "abzajli" dobro urejeni, tako lahko izbereš tudi to možnost.
Ob šestih sva pri bivaku in gremo v drnc v dolino, kjer sva dobro uro kasneje. Res krasen dan in upam, da bom kmalu spet hodil tu okrog.


































Ni komentarjev:

Objavite komentar